facebook tracking

Ohjelmistokehittäjä Jani Pernu viihtyy Talenomin rennossa ja modernissa työympäristössä

Choice Hr - Oulu Digitiimi -13.jpg

Tietotekniikan DI Jani Pernu löydettiin Talenomille pelialalta Nokia-vuosien jälkeen. Taloushallinto on osoittautunut yllättävän kiinnostavaksi ohjelmistokehittäjälle. Modernit menetelmät ja hyvä yhteistyö sekä omassa tiimissä että liiketoimintapuolen kanssa takaavat asiakkaille toimivat palvelut, joita ohjelmistokehittäjillä on tarpeeksi aikaa toteuttaa. 

 

Suurimman osan tähänastisesta työurastaan tietotekniikan diplomi-insinööri Jani Pernu on ollut Nokialla. Muutama vuosi sitten Jani työskenteli pelialalla toteuttamassa haaveitaan. Pelialalla koodaaminen oli innostavaa, mutta elanto melko epävarmaa. Janille myös UI:n eli käyttöliittymän koodaaminen on mieluisaa, ja koodaaminen on hänen mielestään mukavaa, riippumatta toimialasta. 

  • Suunnittelin hakevani muita töitä ollessani vielä pelialalla, mutta konsulttifirman henkilö bongasikin minut Linkedinistä. Päätin siis aikaistaa työnhakua ja aloin katselemaan millaisia vaihtoehtoja oli tarjolla, Jani kertoo.

Talenom ei ollut Janille ennestään tuttu. Hän kävi monissa työhaastatteluissa, ja olisi päässyt useampaankin paikkaan, mutta Talenom päätyi valinnaksi lämminhenkisyytensä ja rentoutensa vuoksi. Talenomin raikkaus ja erilaisuus viehättivät Jania, ja positiiviset ennakkokäsitykset Talenomista ovatkin pitäneet paikkansa. Nyt Jani on työskennellyt neljän vuoden ajan Talenomilla full stack -ohjelmistokehittäjänä ja viihtynyt erinomaisesti.

Mahtava meininki ja modernius miellyttävät

Jani arvostaa työpaikan rentoutta ja stressittömyyttä. Päivittäinen tekeminen, työkaverit ja työympäristö rakentavat työntekoon mukavan fiiliksen. Mahtava meininki on saanut viihtymään jo usean vuoden ajan.

  • Työn stressittömyyteen on varmasti vaikuttanut mukavan työpaikan lisäksi oma kasvu ihmisenä. Olen tällä hetkellä parhaassa työpaikassa missä olen elämäni aikana ollut. Täällä välitetään työntekijöistä, meistä pidetään huolta eikä vain yritetä puristaa kaikkia mehuja irti, Jani kertoo.

Tilitoimisto ei välttämättä perinteisesti kuulosta kovin houkuttelevalta työpaikalta koodareille. Janin mielestä Talenomia voisi kuitenkin pitää pikemminkin ohjelmistotalona. Talenom on palvelutalo, jossa on iso ohjelmistokehityksen puoli. Talenomilla pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin ja kehittämään prosesseja. 

Jani kiittelee, että Talenomilla hommia tehdään relevanteilla teknologioilla, ja esimerkiksi kaikki uudet järjestelmät tehdään pilveen. Jatkuva uudistuminen ja uuden kehittäminen pitävät ajan hermolla. Jani on nauttinut päästessään oppimaan valtavan paljon uutta Talenomilla. Tutuksi on tullut esimerkiksi web frontin puolelta Aurelia ja React, jolla Jani on päässyt toteuttamaan jo joitakin uusia projekteja. Osaamista on karttunut paljon, kun viime vuosina on hypätty web devaamisen ja REST-rajapintojen maailmaan.

Parhaat työkalut syntyvät yhteistyössä liiketoimintapuolen kanssa

Janin työhön kuuluu kehitystiimissä työskentely. Hän on osa Production Systems- tiimiä, jossa tehdään sisäisiä tuotantojärjestelmiä, kuten täysin uutta kirjanpitojärjestelmää. Jani näkee tiimityöskentelyn arvokkaana ja hyödyllisenä asiana. 

  • Meidän tiimissä on noin 10 henkilöä. Meillä on kahden viikon sprintit, eli kahden viikon välein katsotaan millaista kontenttia saataisiin aikaiseksi, ja kukin valitsee itselleen mielekkäitä tehtäviä. Sparrailemme keskenämme paljon, on hyvä yhdessä pohtia erilaisia ominaisuuksia ja ratkaisuja, Jani kertoo.

Yhteistyötä liiketoimintapuolen kanssa on määrittelyvaiheessa paljon, ja taloushallinnon asiantuntijat pääsevät ilmaisemaan tarpeensa järjestelmien ominaisuuksia koskien. Talenomin etu onkin läheinen yhteistyö ohjelmistokehityksen ja liiketoiminnan puolen välillä. Saman katon alta löytyy sekä liiketoimintaosaaminen että ohjelmisto-osaaminen. 

  • Pystymme yhteistyön avulla toteuttamaan juuri sellaisia työkaluja mitä tarvitaan. Kun sparraillaan monta kertaa, saadaan speksit ja ominaisuudet juuri sopiviksi, Jani sanoo.

Jani on iloinen, että ohjelmistokehittäjille annetaan heidän tarvitsemansa aika ominaisuuksien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Vaatimukset ovat hyvin määriteltyjä, ja aikataulua ei yritetä väkisin saada liian tiukaksi. Hyvä lopputulos on tärkein, ja luotto osaamiseen on kova. 

  • Homma ei tosiaan ole ollut hektistä. Vuosi sitten meillä oli tosi tiukka deadline, mutta siinä oltiinkin jopa kaksi kuukautta etuajassa. Oli kuulemma aika ennenkuulumatonta, että ohjelmistot olisivat valmiita etuajassa, Jani nauraa.

Jatkossa Jani haluaa keskittyä erityisesti UI-puoleen, ja kehittää itselleen vahvan UI-ammattilaisuuden. Tähtäimessä on olla “Master of UI”. Lisäksi hän odottaa erityisen innolla Reactilla tekemistä, mitä hän pääsee lähitulevaisuudessa tekemään enemmän käytännössä.

Taloushallinnon maailma on Janin mielestä yllättävän jännittävä, ja hän haluaa rohkaista ohjelmistokehittäjiä tutustumaan siihen ennakkoluulottomasti. 

  • Tätä ei ehkä perinteisesti nähdä koodarin paikkana, mutta sitä se kuitenkin loppupeleissä on. Tällä alalla on tulevaisuutta, kasvu- ja kannattavuusnäkymät ovat todella hyvät ja hommia kyllä riittää. On ollut mahtava olla mukana Talenomin kehityksessä, se on kymmenkertaistanut arvonsa näiden neljän vuoden aikana. Olisi pitänyt luottaa aikanaan omaan osaamiseen enemmän, ja ostaa osakkeita heti firmaan tullessa. Myöhemmin tilanne on kuitenkin korjattu siltäkin osin, Jani sanoo hymyillen.

 

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta